HOME ACTUEEL HARICH ADRESSEN MEDIA DORPSBELANG CONTACT

ACTUEEL

 • 10 okt
 • Playbackshow
 • 13 jan
 • Ledenvergaderin
 • 05 dec
 • Ledensponsoring
 • 23 sep
 • Werkzaamheden S
 • 12 jul
 • Dorpencoordinat
 • 07 maart
 • Notulen online
 • 08 jan
 • Ledenvergaderin
  >> meer

  AGENDA

  >> meer

  Nieuws

  Klik op een van onderstaande nieuws items voor meer informatie.


  Playbackshow

  Zaterdag 4 november in Ons Gebouw De zaal wordt omgebouwd naar een sfeervol playbacktheater, waar vele artiesten komen optreden. Een gezellige avond voor het hele dorp.   Bent u/jij één van deze artiesten, geef u/je dan snel op! Dit kan alleen, met een groep, met de buurt, of met uw/jou vereniging of club.   Ook live acts zijn van harte welkom!   Graag meedoen? Maar nog geen idee voor een act? Dan helpen wij graag! Opgave kan tot 28 oktober bij: Roelof Terluin (06-16067423, roelofterluin70@gmail.com of bij Alie Klijnstra 06-10270413, alie1999@hotmail.com   Organisatie Sabog.

  >> Lees verder

  Ledenvergadering PB Ledenvergadering PB

  De ledenvergadering van Plaatselijk belang van maandag 30 januari wordt verzet naar donderdag 16 februari om 20.00 uur in Ons Gebouw. Dit komt omdat Henk de Jong 30/1 een wedstrijd heeft met de Graafschap. Dit was nog niet bekend bij het maken van de afspraak.

  >> Lees verder

  Ledensponsoring dorpshuis Ons Gebouw Ledensponsoring dorpshuis Ons Gebouw

  U kunt dorpshuis Ons Gebouw weer steunen bij de ledensponsoring als u lid bent van de Rabobank. Klik op https://www.rabobank.nl/…/stemmen-voor-rabo-ledensponsoring/ daarna op het onderste linkje en vul code RLS202 in. Namens dorpshuis Ons gebouw alvast bedankt!

  >> Lees verder

  Werkzaamheden Stinsenwei Werkzaamheden Stinsenwei

  Werkzaamheden Stinsenwei vanaf 24 oktober De riolering in een gedeelte van de Stinsenwei is aan vervanging toe. Aannemersbedrijf A. Faber gaat dit werk op korte termijn voor ons uitvoeren. Hieronder leest u wat wij gaan doen en wat dat voor u betekent. Werkzaamheden riolering De Stinsenwei is voorzien van een gemengd rioolstelsel. Dit betekent dat vuilwater en schoon regenwater in één buis wordt ingezameld. De riolering vanaf Stinsenwei 24b tot aan de komgrens bij nr. 42 is aan vervanging toe. Met de vervanging leggen wij direct een extra buis mee zodat het regenwater apart kan worden afgevoerd. Door het afkoppelen van regenwater kunnen we vuile overstorten op het oppervlaktewater zoveel mogelijk beperken. De afvoeren van de weg sluiten we op de regenwater riolering aan. De percelen binnen het werkvak krijgen een nieuwe vuilwater aansluiting en een regenwater aansluiting. Deze leggen we beide vanaf de hoofdriolering tot aan uw perceelgrens. Tijdens het werk koppelen we zoveel mogelijk verhard- en dakoppervlak af van de vuilwater riolering. Wij benaderen u tijdens het werk om samen te kijken of wij een deel van uw regenwaterafvoeren kunnen afkoppelen. De bestrating leggen wij na de rioolvervanging in tijdelijk blokverband terug. Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om de geroerde ondergrond goed in te laten klinken voor we de bestrating in definitief verband terug leggen. Zodra de fundering voldoende heeft kunnen inklinken starten we met het herstraten. Bereikbaarheid Tijdens de werkzaamheden sluiten we de Stinsenwei af voor doorgaand verkeer. Voor de fietsers en voetgangers houden wij een tijdelijke verbinding in stand langs het werkvak. Voor het overige verkeer wordt een omleiding ingesteld. Deze loopt over de provinciale weg (Suderseewei-Sudergoawei). De percelen binnen het werkvak blijven voor het grootste deel van het werk bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Als de aannemer voor uw perceel aan het werk is, kunt u tijdelijk enkel lopend of met de fiets bij uw perceel komen. Ik vraag hiervoor uw begrip. Planning Aannemersbedrijf A. Faber begint op 24 oktober met het werk. We verwachten begin december de Stinsenwei weer te kunnen opstellen voor het verkeer. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Contact Uw contactpersoon van onze aannemer is Appie Faber. Hij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoon: 0610371726 of email a.faber@afaber.nl

  >> Lees verder

  Dorpencoordinatoren: ook voor verenigingen etc. Dorpencoordinatoren: ook voor verenigingen etc.

  Gemeente De Fryske Marren hecht veel waarde aan de leefbaarheid in de stad, dorpen en wijken. Een vitale stad, een vitaal dorp en een vitale wijk maken dat de inwoners van De Fryske Marren het aangenaam vinden om er te wonen. Vrijwilligersorganisaties, zoals bijvoorbeeld een sportvereniging, een zangkoor, een toneelvereniging, een ouderraad van een school en kerken, leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Goede contacten met de gemeente zijn daarvoor erg belangrijk. Ook u bent zo’n vrijwilligersorganisatie. Soms is het voor u lastig om bij problemen en initiatieven uw weg te vinden op het gemeentehuis. Om dat voor u te vergemakkelijken kunt u voortaan een beroep doen op één van de dorpencoördinatoren. Hebt u een probleem, een idee of een initiatief en denkt u dat u de gemeente daarbij nodig heeft, neem dan contact op met één van onze dorpencoördinatoren. Zij kunnen u verder helpen. De dorpencoördinator gaat dan voor u de organisatie in, overlegt met de collega-ambtenaren en probeert uw zaak onder de aandacht te brengen en soepel te laten verlopen. Heeft u al goede contacten op het gemeentehuis, dan kunt u die natuurlijk ook gewoon blijven benaderen. Wilt u uitleg over wat de dorpencoördinatoren voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ze op. Dit kan via 0513 - 239 000 of e-mail: dorpencoordinatoren@defryskemarren.nl. Ze zijn ook bereid om een keer bij u langs te komen. De dorpencoördinatoren zijn: Klaas Knobbe Dorpen (en stad): Bakhuizen, Balk, Elahuizen, Harich, Kolderwolde, Mirns, Nijemirdum, Oudega, Oudemirdum, Rijs, Ruigahuizen, Sloten, Sondel en Wijckel. Karien Aardema Dorpen: Akmarijp, Goingarijp, Haskerhorne, Nijehaske, Oldeouwer, Oudehaske, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Sintjohannesga, Terkaple, Vegelinsoord en Joure (deels). Hendrik Hoekstra Dorpen: Boornzwaag, Broek, Dijken, Doniaga, Idskenhuizen, Langweer, Legemeer, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Snikzwaag, Terherne, Teroele, Tjerkgaast en Joure (deels). Ypie Kroes Dorpen: Bantega, Delfstrahuizen, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Follega, Lemmer en Oosterzee

  >> Lees verder

  Notulen online

  De notulen van de ledenvergadering 2016 staan online.

  >> Lees verder

  Ledenvergadering PB

  Leden en ereleden, Hierbij nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op maandag 25 januari 2016 om 20.00 uur in Ons Gebouw te Harich. Spreker na de pauze is dhr. Tijsma uit Oudemirdum (fotografie).

  >> Lees verder

  Glasvezel Glasvezel

  Burgerinitiatief voor glasvezel in De Fryske Marren van start BALK Met de presentatie aan de dorpencordinatoren van de gemeente De Fryske Marren, heeft Stichting DFMopGlas donderdag een begin gemaakt met het plan om een glasvezelnetwerk te realiseren. De stichting wil een glasvezelinfrastructuur aanleggen in de gehele gemeente, te beginnen in het buitengebied. Een gebied, dat voor de reguliere aanbieders van glasvezel onrendabel is. Het netwerk wordt eigendom van de nog op te richten coperatie. Wie straks meedoet in het plan wordt lid van die coperatie.

  >> Lees verder

  58+reisje 58+reisje  >> Lees verder

  Wegwerkzaamheden Wegwerkzaamheden

  Er wordt weer gewerkt aan de weg binnenkort en wel op de: Keamerlanswei Ruchusterwei Tsjerkhofleane Nij Amerika. Vanaf 9 oktober wordt er gestart.

  >> Lees verder

  Burendag Burendag

  Zaterdag a.s., 26 september, is het weer Burendag. Doet u mee?

  >> Lees verder

  58+reisje 58+reisje

  Aan alle leden van 58 jaar en ouder, Aan alle leden van 58 jaar en ouder, Op donderdag 10 september 2015 organiseert Plaatselijk Belang een gezellige dag voor alle leden van 58 jaar en ouder. Geef u snel op via pbharichruigahuizen@gmail.com

  >> Lees verder

  Dorpsfeest Dorpsfeest

  Het is alweer bijna juni en dat betekent dat het dorpsfeest er weer bijna aankomt! Deze keer staat het in het thema van 'Liefde is'. Wij hebben er zin in, u ook? Lees verder voor het complete programma!

  >> Lees verder

  Lammetjesdag Lammetjesdag

  Kom op kraamvisite bij meer dan 100 lammetjes en loop over de lentemarkt!

  >> Lees verder

  Lammetjesdag Zwinzicht Lammetjesdag Zwinzicht

  Kom op kraamvisite bij meer dan 100 lammetjes en loop over de lentemarkt!

  >> Lees verder

  NL Doet! NL Doet!

  Aankomende zaterdag is het weer NL-Doet-dag! Plaatselijk Belang wil graag aan de slag bij de jeu de boulesbaan. Doet u mee?

  >> Lees verder

  Ledenvergadering PB 2015 Ledenvergadering PB 2015

  Hierbij nodigt Plaatselijk Belang u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op maandag 9 februari om 20.00 uur in Ons Gebouw te Harich. Spreker na de pauze is dhr. Wiebe Wieling.

  >> Lees verder

  Kerkklokken Kerkklokken

  Zaterdag 20 december werd de gerestaureerde kerktoren van Harich geopend.

  >> Lees verder

  58+reisje 58+reisje

  Reikhalzend had een grote groep mobiele ouderen uitgekeken naar die derde donderdag in September: daar zaten ze weer in Ons Gebouw, nippend aan de koffie met Bakker Prins Oranjekoek en wachtend op het startschot van Jouke Wierda om zich naar de bus van Effeweg.nl te haasten.

  >> Lees verder

  Onderzoek veiligheid fietsers op de Harichsterdyk te Harich

  De gemeente De Friese Meren werkt mee aan een landelijk onderzoek naar de invloed van de weginrichting op de verkeersveiligheid van fietsers. In het kader van dat onderzoek wordt er van 20 tot 26 oktober naast de rijbaan van de Harichsterdyk een camera geplaatst en zullen snelheidsmetingen worden uitgevoerd.

  >> Lees verder

  Rommelmarkt Rommelmarkt

  Op zaterdag 18 oktober aanvang 9.00 uur organiseert de korfbalclub een rommelmarkt in Ons Gebouw te Harich.

  >> Lees verder

  Een balletje gooien? Een balletje gooien?

  De jeu de boules baan is klaar, dus we kunnen in actie. In juli en augustus kunt u op donderdagavond komen oefenen, met iemand die het al eerder gedaan heeft , die neemt ook ballen mee, en geeft zo nodig even uitleg (van 19.30- 20.30 uur).

  >> Lees verder

  Himmeldei Himmeldei

  Op 29 maart is er in Harich gehimmeld!

  >> Lees verder

  Winteravond Winteravond

  Morgenavond, 22 maart, is er weer de winteravond in Ons Gebouw! Deze keer spelen onze eigen dorpsgenoten het stuk 'In gekkehs yn it sikehs'.

  >> Lees verder

  De notulen staan online

  De notulen van de ledenvergadering van januari jl. staan online!

  >> Lees verder

  NL Doet! NL Doet!

  Op 22 maart doen we mee aan NL Doet!, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook u kunt meedoen en ons helpen!

  >> Lees verder

  Facebook Facebook

  Ook Harich is nu actief op Facebook!

  >> Lees verder

  Ledenvergadering Ledenvergadering

  Maandag 27 januari was weer de jaarlijkse ledenvergadering.

  >> Lees verder

  Kern met Pit Kern met Pit

  Ook dit jaar doen we weer mee met Kern met Pit!

  >> Lees verder

  De kerstboom staat weer! De kerstboom staat weer!

  De kerstboom staat weer!

  >> Lees verder

  De weg is weer open! De weg is weer open!

  Sinds vandaag, 3 december, kan er weer gereden worden over het stuk weg tussen de Bokkeleane en Westerein.

  >> Lees verder

  Spokentocht Spokentocht

  1 november jl. organiseerde de feestcommissie voor het eerst een spokentocht in het bos van Harich.

  >> Lees verder

  Effe weg met de senioren van Harich Effe weg met de senioren van Harich

  Plaatselijk belang heeft altijd oog voor haar bewoners op een wat hogere leeftijd; elk jaar wordt er in onderling overleg een plaats of een streek bepaald die voor iedereen interessant kan zijn. Dit keer was het reisdoel de beeldentuin en zandsculpturen in het Veluwse dorp, Garderen.

  >> Lees verder

  Foto's dorpsfeest

  Het dorpsfeest is in volle gang, er worden veel foto's op onze facebookpagina geplaatst! Klik op de link hieronder om de foto's te bekijken. Mocht u facebook hebben: like gelijk de pagina even, dan blijft u op de hoogte!

  >> Lees verder

  Bouwbedrijf Kramer

  Manege Gaasterland

  Hotel welgelegen

  Gerrit Wijnja Service

  2013 - Plaatselijk Belang Harich - Ruigahuizen - info@harich.nl - Makke troch Roeloffopma.nl